EPS Isolatie

EPS blokken kopen

EPS is ook wel bekend onder de naam tempex of piepschuim en deze vorm van isolatie kunt u bij ons in blokken en platen kopen. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Dit type isolatiemateriaal wordt veel gebruikt bij platdak-, vloer- en gevelisolatie.

blank

Voordelige EPS blokken en platen kopen

Het grootste voordeel van EPS isolatieplaten of blokken is de prijs waarvoor u ze kunt kopen. Het is een voordelig isolatiemateriaal met een redelijk goede isolatiewaarde. Daarnaast is het licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken. EPS is een isolatiemateriaal dat keer op keer gerecycled kan worden. Dit omdat het uit slechts één materiaalsoort bestaat. Polystyreen (2%, de rest is lucht). Dit materiaal wordt met pentaan (een soort gas) opgeblazen tot de bekende bolletjesvorm. Tijdens de productie verdwijnt het gas weer uit het materiaal waarna er piepschuim isolatie (of EPS parels) overblijft als eindproduct. De EPS blokken en platen die u bij ons kunt kopen, zijn:

  • EPS 60se (lambda waarde 0.038)
  • EPS 100se (lambda waarde 0.036)
  • EPS 150se (lambda waarde 0.035)
  • EPS 200se (lambda waarde 0.034)
  • EPS 250se (lambda waarde 0.033)
  • Grijze EPS met lambda waarde 0.031 en 0.032

Wij leveren in de standaard afmetingen 1000 x 500 mm, 1000 x 1000 mm, 2000 x 1000 mm of 2000 x 1200 mm. Andere lengtes tot acht meter zijn op aanvraag leverbaar met een levertijd van vier tot vijf werkdagen.

EPS platen voor in de tuinbouw ( plantenkwekers )

Voor de tuinbouw leveren wij de volgende EPS producten :

  • zaai trays
  • verspeen trays
  • bodems voor kweektafelsblank

Recent is een nieuwe generatie gladde trays geïntroduceerd, zo glad als een harde kunststof tray maar met de voordelen van Airpop ® (EPS). Door de gladde structuur van de Airpop ® (EPS) tray groeien de wortels van de planten niet aan de wand vast.

De trays kunnen ook worden gemaakt in een hoge densiteit, waardoor deze meerdere keren kunnen worden gebruikt. Door de vormvastheid zijn de producten uitstekend machinaal te gebruiken in geautomatiseerde zaailijnen.blank

 

Ook EPS op maat

De EPS blokken en platen met tand-en-groefverbinding op sponning kunt u op aanvraag bij ons kopen. Ook EPS op maat is bij ons op aanvraag beschikbaar. Voor al deze isolatie geldt een levertijd van vier tot vijf werkdagen. Ook ander isolatiemateriaal zoals XPS isolatieplaten, glas- en steenwol isolatie vindt u in de webshop van Budgetisolatie. Heeft u een vraag over de EPS blokken die u bij ons kunt kopen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op en bel naar 0165 205 608. Weet u al precies welke EPS isolatie u nodig heeft? Vraag dan een offerte aan!

Offerteaanvraag

OF BEL ONS VOOR GRATIS ADVIES: +31165321444Bel met budgetisolatie