+31 165 321 444
+31 165 321 444

PIR isolatieplaten

Home » Fiscaal voordeel met isolatie voor bedrijven

Energie Investeringsaftrek

Wie goede voornemens heeft om zijn of haar kantoor energiezuinig te maken in 2016 door middel van bijvoorbeeld te isoleren kan een fiscaal voordeel krijgen. Dus zoekt u een nieuw bedrijfspand, gaat u verhuizen of wilt u verbouwen? Denk aan de Energie Investeringsaftrek!

Als u uw pand energiezuiniger maakt met energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van het pand, kunt u profiteren van fiscaal voordeel via de Energie Investeringsaftrek (EIA). Goed voor milieu, portemonnee én uw imago. Een verhuizing of verbouwing is het ideale moment om uw vastgoed te verduurzamen. De meerkosten voor energiebesparende maatregelen zijn vaak kleiner als u toch al aan de slag gaat. Bovendien levert investeren in energiebesparende en duurzame technieken een besparing op uw energierekening op. De investering verdient u daardoor vaak al binnen enkele jaren terug.

Helemaal als u ook gebruik maakt van de Energie Investeringsaftrek (EIA), waarmee u 41,5% van de investering mag aftrekken van de fiscale winst. Met de EIA stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Welke technieken komen in aanmerking?

Voorbeelden van maatregelen aan uw bedrijfspand die in aanmerking komen voor de EIA zijn warmtepompen, warmtewisselaars, koude- of warmteterugwinningssystemen, HR-glas, isolatie en ledverlichting. Verbetert u het Energielabel van uw gebouw, dan kan het hele pakket van energiemaatregelen in aanmerking komen voor de EIA. Dan moet er wel sprake zijn een sprong van minimaal drie labels naar label A. Een volledig overzicht van alle maatregelen die in aanmerking komen voor de EIA vindt u in de Energielijst.

fiscaal voordeel

Vraag hier uw offerte aan

Laat uw offerte aanvraag achter en krijg zo spoedig mogelijk antwoord.

Alle isolatieplaten in onze webshop

Van kwaliteit isolatiemateriaal tegen scherpe prijzen