+31 165 321 444
+31 165 321 444

Binnenmuur Isolatie

Home » Isolatiemateriaal » Binnenmuur Isolatie

Voor het isoleren van een binnenmuur zijn verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor het plaatsen van PIR + gips isolatieplaten die bij levering reeds zijn afgewerkt met gipskarton. Enkel geschikt voor enkelsteens muren maar hiermee onder meer geschikt voor renovatieprojecten. De PIR-hardschuim isolatieplaat is beschikbaar in grote afmetingen voor een snelle plaatsing en biedt door het gipskarton met afgeschuinde wanden een egale afwerking.

Daarnaast zijn ze plaatsbesparend omdat door de naadloze verkleving van de isolatieplaat en gipsplaat geen aparte aanhechting van de gipsplaat nodig is. Kenmerkend is verder de hoge isolatiewaarde (λ = 0,022 W/(m.K)) en het feit dat het eenvoudig te monteren is op houten latten die op de binnenmuur bevestigd worden. Let op dat hiervoor langere zwart gefosfateerde schroeven nodig zijn, te plaatsen om de 250 mm rondom. U kunt deze isolatieplaten ook bevestigen middels kleefgips. Deze kleefgips rondom langs de randen van de isolatieplaten streepsgewijs (10 x 40 cm) aanbrengen en met dotten (10 x 10 cm) in het midden van de plaat. Indien nodig de ondergrond voorbehandelen volgens de richtlijnen van de fabrikant van het kleefgips. Loodrecht op de ondergrond en goed waterpas stellen middels voorzichtig aandrukken. Door de alu cachering op de PIR isolatie is het niet meer noodzakelijk een aparte dampremmende folie te plaatsen. Het is aan te raden de PIR + gips isolatieplaten 10 mm van de grond af te plaatsen i.v.m. optrekkend vocht.

Een andere manier om uw binnenmuur te isoleren is het plaatsen van een voorzetwand. Middels houten balkjes of metalstud profielen op de muur maakt u ruimte voor het plaatsen van PIR isolatie (enkel toepasbaar bij enkelsteens muren) of glaswol (bij een niet-geïsoleerde spouwmuur). Vervolgens plaatst u hier een dampremmend folie op om condensatie in de constructie tegen te gaan en werkt deze goed luchtdicht af met een dubbelzijdige tape en folie tape basic. Hierna monteert u op de balkjes een afwerking van gipsplaten of OSB en gipsplaten (hier kunt u makkelijker een schroef in bevestigen om bijvoorbeeld iets aan de wand op te hangen). Om eventuele koudebruggen tussen de houten balkjes en de buitenmuur op te heffen is het aan te raden om hiertussen smalle stroken glaswol aan te brengen. Het voordeel van de keuze voor dit systeem is dat u in de ruimte tussen de isolatie en de afwerking nog leidingen kunt wegwerken.

Vraag hier uw offerte aan

Laat uw offerte aanvraag achter en krijg zo spoedig mogelijk antwoord.

Alle isolatieplaten in onze webshop

Van kwaliteit isolatiemateriaal tegen scherpe prijzen