Plat dak isolatie

Platdak isolatie

Plat dak Isolatie

Wat is de beste manier om een plat dak optimaal te isoleren. Dit is een veelgestelde vraag van onze klanten. Om een plat dak optimaal te isoleren bieden wij een drietal producten aan:

PIR ALU

PIR MG

PIR BGF

Stuk voor stuk zijn dit dunne platen die toepasbaar zijn onder bitumineuze en kunststof dakbanen. De voordelen van onze platen zijn onder andere dat ze ingeschaald zijn in een zeer goede brandklasse. Tijdens het leggen zijn de platen goed beloopbaar. Een detail dat voor de legger van essentieel belang kan zijn. De platen weten met minder volume hogere isolatiewaarden te geven. U heeft tot wel 40% minder volume maar nog steeds een zeer hoge R-waarde.

 

PIR ALU:

Een 2-zijdig beklede plaat die voorzien is van meerdere lagen (gasdicht) aluminium complex of een zuiver aluminium cachering.

Deze plaat kan onder meer worden toegepast in een volledig verkleefd bitumineus of kunststof dakbedekkingssysteem, of in 1- of 2-laags mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. Maar ook in losliggende geballaste dakbedekkingssystemen of voor toepassing in volledig zelfklevende bitumineuze dakbedekkingssystemen.

Warmtegeleidingscoëfficient: λd- waarde = 0.022 W/(m.K)

Thermische prestaties ‘R’-waarden:

Thermische prestaties PIR ALU

Ook verkrijgbaar met afschot en op aanvraag met sponning.

 

PIR MG:

Een isolatieplaat bestaande uit een harde kern PIR schuim die aan weerskanten is bekleed met een mineraal gecoat glasvlies.

Deze plaat wordt doorgaans toegepast voor gekleefde kunststof of bitumineuze dakbedekkingssystemen, of indien de ondergrond geen mechanische bevestiging van de isolatieplaten toelaat, waardoor de isolatieplaten aan de ondergrond verlijmd kunnen worden.
Maar ook toepasbaar in een losliggend geballast systeem en voor dakbedekkingen die 1- en of 2-laags mechanisch bevestigd zijn.

Warmtegeleidingscoëfficient: λd- waarde = 0.026 W/(m.K)

Thermische prestaties ‘R’-waarden:

Thermische prestaties PIR MG
PIR BGF:

Een isolatieplaat welke aan twee kanten is voorzien van een gebitumineerde zand- en talkvrij glasvlies.

Uitstekend toe te passen in een partieel gebrand dakbedekkingssysteem. Vanzelfsprekend ook toe te passen in een losliggend geballast dakbedekkingssysteem of mechanisch bevestigde 1- of 2-laagse dakbedekkingssystemen, of voor toepassing in een systeem met gegoten bitumen.

Niet geschikt voor de toepassing in een dakbedekkingssysteem met kunststof dakbedekking.

Warmtegeleidingscoëfficient: λd- waarde = 0.026 W/(m.K)

Thermische prestaties ‘R’-waarden:

Thermische prestaties PIR BGF
offerteaanvraag

Bel budgetisolatieOF BEL ONS VOOR GRATIS ADVIES: +31165321444