+31 165 321 444
+31 165 321 444

Isoleren met PIR Isolatie

Home » Isoleren met PIR isolatie

Waarvoor gebruiken we PIR-isolatie?

Ben je op zoek naar een ruimtebesparende manier van isoleren? Zoek je een werkwijze die het liefst niet al te veel kost én de CO2-uitstoot aanzienlijk beperkt? Of wil je het liefst een manier van isoleren die vormvast en van goede kwaliteit is? Misschien ben je dan op zoek naar PIR-isolatieplaten. Deze manier van isoleren wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen en is via Budgetisolatie eenvoudig aan te vragen.

Wat is PIR-isolatie?

Een PIR-isolatie onderscheidt zich van de reguliere manier voor isoleren doordat er een kunststof wordt gebruikt die ook daadwerkelijk is bedoeld voor isolatie. Deze geelwitte platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde terwijl het materiaal relatief dun is: meer isolatie voor minder stof. Daarnaast zorgt een PIR-isolatie ook nog eens voor een verhoogde mate aan brandveiligheid en wordt er geen vocht opgenomen: veiligheid én een nulkans op lekkage zijn gegarandeerd!

Waarvoor wordt PIR-isolatie gebruikt?

Een PIR-isolatie (de letters staan trouwens voor PolyIsocyanuRaat) heeft zoals gezegd veel verschillende toepassingen en wordt zodoende gebruikt voor meerdere doeleinden. Een goed voorbeeld is de isolatie van de spouwmuur – een deel van het huis dat bekend staat als populaire schuilplaats voor muizen en ander ongedierte én waar veel kou en tocht doorheen komt. Met PIR-isolatie worden deze ruimtes perfect geïsoleerd en zeker beschermd tegen de kou van de Hollandse winter. PIR-isoalte kan echter ook worden gebruikt voor de kruipruimte: een ruimte onder sommige woningen waar waterleidingen- en elektrokabels doorheen worden getrokken. Met een PIR-isolatie van zo’n kruipruimte voorkom je nutteloze uitstoot van CO2 én hoge stookkosten: dat scheelt voor zowel het milieu als de portemonnee.

Al met al onderscheiden we de volgende toepassingen van PIR-isolatie:

BudgetIsolatie Oudenbosch

Ben je geïnteresseerd in isolatieplaten voor een vloer, een plat dak of de zolder? Wil je los PIR-isolatiemateriaal kopen, of ben je op zoek naar ander, goedkoop isolatiemateriaal? In alle gevallen is BudgetIsolatie Oudenbosch jouw partner! Wij zijn gespecialiseerd in onder meer PIR-isolatie en helpen je graag. Bekijk de website (www.BudgetIsolatie.nl) voor meer informatie én het aanvragen van vrijblijvende offertes.

Wat is PIR Isolatie

PIR isolatie zijn lichte, dunne, maar stevige isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde. PIR is een afkorting van polyisocyanuraat, een kunststof die speciaal bedoeld is voor isolatie. In het dagelijks gebruik staan PIR isolatieplaten vooral bekend als geelwitte platen. PIR isolatie is veelzijdig en kan worden toegepast op verschillende plekken in huis: vloeren, daken, kruipruimtes en muren.

Alle isolatieplaten in onze webshop

Van kwaliteit isolatiemateriaal tegen scherpe prijzen