Blog

PIR Isolatieplaten en overig isolatiemateriaal

Investeer in uw huis door te isoleren

Heeft u ooit wel eens aan gedacht om in uw eigen huis te investeren door het goed te isoleren? Hoewel de meeste mensen denken dat het isolatiemateriaal kopen een dure aangelegenheid is, hoeft dit absoluut niet het geval zijn. Tegenwoordig zijn er op verschillende plekken goedkoop isolatiemateriaal te verkrijgen.

Voordelen van isolatie

Wat zijn de voordelen van het isoleren van uw huis? In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld flink besparen op de jaarlijkse energie rekening. Door het kopen van goedkope platen isolatie, en ze op de juiste manier te installeren, is de warmte beter binnenshuis te houden. Hierdoor zal u minder hoeven te stoken en de energierekening aanzienlijk lager uitvallen, dan u normaal gewend bent. Bovendien zal door middel van een betere isolatie, uw woningwaarde doen stijgen en zal het huis in de toekomst beter te verkopen zijn. Er zijn echter ook directe voordelen voor het milieu te noemen. Doordat het huis minder brandstof nodig heeft, zal er minder CO2-uitstoot zijn. De grondstoffen raken daardoor minder snel uitgeput en zal het een eveneens een positief effect hebben op het broeikaseffect.

Goedkoop isoleren met PIR en EPS isolatiemateriaal

Wat isolatiemateriaal kopen betreft, zijn er verschillende mogelijkheden. PIR en EPS isolatieplaten komen het meest voor en hoeven niet duur te zijn. Goedkoop PIR isolatieplaten worden vaak gebruikt vanwege de goede kwaliteit en brandvertragende werking. PIR isolatie voor vloeren is erg flexibel, en heeft de beste allround eigenschappen. De platen zijn namelijk licht en sterk. Er zijn eveneens goedkoop PIR isolatieplaten voor vloeren, die geschikt zijn voor oppervlaktes die niet glad zijn. Behalve isolatie voor vloeren zijn er ook PIR isolatie platen voor muren en gevels. Doordat de platen dun zijn, wordt er ruimte bespaard. Bovendien hebben de PIR isolatie platen een lange levensduur. EPS platen isolatie is de goedkoopste variant. Hoewel ze minder milieuvriendelijk zijn dan de PIR isolatieplaten, hebben ze het voordeel dat ze te verkrijgen zijn in verschillende diktes. De EPS isolatieplaten passen zich daardoor makkelijk aan de vormen en maten van uw huis aan. De EPS platen isolatie zijn, ten op zicht van de PIR isolatieplaten, iets mindere goed bestand tegen hoge temperaturen. Maar voldoet zeker aan de wettelijk gestelde brand eisen.

Vraag een offerte aan

Kortom, bent u een particulier of een bedrijf in Nederland en Belgie en bent u op zoek naar kwaliteitproducten tegen scherpe prijzen dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Op de website kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen. Vul deze zo gedetailleerd mogelijk in, dan ontvangt u van ons zo snel mogelijk een passende offerte. Of bel ons direct (+31 165 321 444) voor meer informatie en advies.


23 maart 2015