Blog

Regeling Waardevermeerdering

Door de toenemende gaswinning in Groningen hebben de bewoners men in de regio de laatste maanden steeds meer last gehad van aardbevingsschade in Groningen. Aardbevingsschade is schade die direct veroorzaakt wordt door de lichte bevingen van de gaswinning in de directe omgeving. Zo ontstaat er bijvoorbeeld aardbevingsschade in de vorm van scheuren in muren, gaten in muren en zelfs ingestorte delen of muren van een woning. Aardbevingsschade Groningen wordt ook wel NAM schade genoemd, omdat NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) de organisatie is die de boringen voor gaswinning in Groningen organiseert en uitvoert.

regeling waardevermeerdering

Als woningeigenaar afkomstig van een van de volgende negen gemeenten binnen het aardbevingsgebied: Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum of Winsum komt u in aanmerking voor de tijdelijk subsidie regeling.

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming dient u voor minimaal 1000 euro schade aan uw woning geleden te hebben door de gaswinning in de provincie. Deze tegemoetkoming betreft een bedrag van maximaal 4000 euro als u energiebesparende of energie-opwekkende maatregelen neemt om uw woning te verbeteren. De uiteindelijke hoogte van het bedrag van de tegemoetkoming is afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat u investeert in energiebesparende maatregelen. Als u in één van bovenstaande gemeenten woont, is het dan ook zeker interessant om uw woning te verbeteren met energiebesparende of energie-opwekkende maatregelen.

Budgetisolatie kan U helpen met advies en de mogelijkheden voor wat betreft dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie en of gevelisolatie. Wij helpen U graag verder met de juiste keuzes.


2 november 2015