Steenwol Isolatie

Steenwol bestellen

Steenwol is een van de vele isolatiematerialen die u bij ons kunt bestellen. Dit isolatiemateriaal wordt gemaakt van verschillende steensoorten zoals basalt en diabaas. De steenmassa wordt in enorme ovens bij een temperatuur van 1400°C gesmolten. Daarna wordt de vloeibare massa met een zogenaamde spinner weggeslingerd. Vergelijkbaar met de manier hoe suikerspinnen worden gemaakt. Hierdoor stolt de vloeistof tot draden. Samen met een bindmiddel wordt dit hard gemaakt tot een mat.

steenwol isolatie

De toepassingen van het steenwol dat u bij ons kunt bestellen

De steenwol isolatie die u bij ons goedkoop kunt kopen, kent verschillende vormen. Zo is er steenwol in de vorm van dekens, ook wel spijkerflensdekens genoemd. Deze dekens worden bijvoorbeeld toegepast aan de binnenzijde van hellende daken en bij het isoleren van houten verdiepingsvloeren. Voor verticale toepassingen dient steenwol in platen te worden gebruikt. Deze spouwplaten worden meestal met spouwankers bevestigd aan het binnenblad. Dezelfde manier van bevestigen geldt voor glaswol isolatie.

De voordelen van het kopen van steenwol isolatie

Het bestellen van steenwol als isolatie heeft meerdere voordelen. Zo heeft het een warmtegeleidingscoëfficiënt λ = 0,040 W/mK. Daarnaast is de steenwol isolatie die u bij ons kunt kopen onbrandbaar, waterafstotend en niet capillair en hygroscopisch, wat wil zeggen dat het geen vocht vasthoudt of opzuigt. Steenwol is een vormvast isolatiemateriaal in de vorm van (harde) platen die niet uitzakken of krimpen. Daarnaast heeft het steenwol dat u bij Budgetisolatie goedkoop kunt kopen nog meer voordelen, zoals:

  • Geen rookontwikkeling
  • Geen giftige gassen
  • Geluidsabsorberend en -isolerend
  • Geen voedingsbodem voor schimmels
  • Recyclebaar

Goedkoop steenwol bestellen

Wanneer u ervoor kiest om uw steenwol of ander isolatiemateriaal bij ons te bestellen, profiteert u van verschillende voordelen. Zo heeft u bij ons de keuze uit een ruim assortiment van 600.000m2 aan isolatiemateriaal. Daarnaast kunt u bij ons goedkoop uw steenwol isolatie kopen zonder op kwaliteit in te leveren. Dit komt mede doordat wij grote partijen isolatie opkopen. Heeft u advies nodig bij het maken van uw keuze? Dan neemt u contact met ons op door te bellen naar 0165 205 608. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in de branche en kunnen al uw vragen over isolatie beantwoorden. Daarnaast profiteert u van een snelle en flexibele levering. Vandaag bestellen is, indien gewenst, morgen de bestelling ontvangen. Dus wilt u goedkoop steenwol kopen en de isolatie snel ontvangen? Vraag dan een offerte aan!

Offerteaanvraag

Bel budgetisolatieOF BEL ONS VOOR GRATIS ADVIES: +31165321444